Lightstep Chronicles – српски стрип пројекат на Kickstarteru

Imagine Incredible, новосадски тим који се бави стрип продукцијом и издаваштвом, управо је на Kickstarter платформи покренуо кампању за свој стрип пројекат Lightstep Chronicles

Lightstep Chronicles је научно-фантастична свемирска опера настала из пера награђиваног домаћег аутора Милоша Славковића. Осмишљена до најситнијих детаља и стилски беспрекорно изведена, ова прича нас упознаје са потпуно новим светом, смештеним у далекој будућности, хиљадама светлосних година далеко од света који настањујемо. У овом свету судбине људи су предодређене генетским пореклом, а сурова класна структура условљена је временом, које тече спорије за припаднике владајуће класе.

FB

У центру приче налази се млада девојка која се одриче своје породице и своје планете зарад слободе да сама одлучује о својој судбини и судбини целог универзума. Њено изгнанство и побуна покренуће ланчану реакцију која ће до темеља продрмати структуру читаве галаксије.

 January Lee.png  копија

Током наредних месец дана, закључно са 12. априлом, овај пројекат ће кроз донације Kickstarter заједнице покушати да прикупи средства за завршетак приче која се развија кроз пет епизода које заједно чине јединствену целину. Две епизоде су већ комплетиране, док је циљ Kickstarter кампање прикупљање средстава за преостале три епизоде и представљање франшизе глобалној публици.

Lightstep Chronicles представља само прво поглавље у епској причи о Lightstep световима, причи која ће моћи да се прати не само кроз различите стрип серијале, већ и кроз друге медије, попут књига, видео-игара, играчака итд. Роман Uncommoner’s Gene аутора Ивана Бранковића већ је написан и доступан у оквиру кампање, док се у сарадњи са етаблираном компанијом Eipix Entertainment припрема и видео игра заснована на стрипу.

Bladeship

Поред романа Uncommoner’s Gene, донаторима ће у оквиру кампање бити понуђене и бројне друге атрактивне и ексклузивне награде, попут луксузних издања стрип колекције, постера и других илустрација које се не налазе у самом стрипу.

 

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.