Конкурс за кратки стрип КРАГУЈЕВАЧКИ ПОБЕДНИК 2016.

diploma kg pobednik2Свет стрипа шесту годину заредом расписује конкурс за кратки стрип “КРАГУЈЕВАЧКИ ПОБЕДНИК“. Конкурс је потпуно отворен по питању теме и жанра, као и технике и стилског израза. Право учешћа имају аутори свих узраста. Рад може бити дело једног аутора или више њих, а један аутор може предати више радова у обиму од једне до осам табли (страна).

Уз радове, аутори обавезно треба да пошаљу и своју биографију или, ако је више аутора радило на стрипу (цртеж, сценарио, колор…), биографију свих аутора појединачно, по следећим ставкама: функција аутора (цртеж, сценарио, колор…), име и презиме, датум и место рођења, адреса сталног боравка, број мобилног или фиксног телефона, адреса електронске поште, назив рада, техника и година настанка дела.

Победнику конкурса дариваће се плакета „Бранко Плавшић“, диплома “КРАГУЈЕВАЧКИ ПОБЕДНИК” и награде спонзора, а одлука о победнику биће саопштена у недељу 3. јула на Међународној стрип конференцији #KragujevacComicCon у крагујевачком Дому омладине у 12.00 када ће бити организована изложба одабраних радова. По окончању конкурса, најбоље оцењени радови биће објављени у стрип ревији Киша.

plaketa branko plavsic 1

Радови такмичара млађих од 15 година биће жирирани независно од старијих учесника, и то у две категорије. Награду за најбољи рад у категорији МУЊА (име награде је у част недавно преминулог Здравка Зупана) учесника до 15 година, традиционално ће доделити београдска едиција Весели четвртак, а ове године, у циљу популаризације стрипа међу најмлађима, биће награђени и најбољи радови у категорији Мали уметник / Мала уметница за најбољи стрип, стрип каиш или илустрацију такмичара до 10 година. То је уједно и задатак за старије да анимирају децу да учествују на конкурсу јер ће сваки учесник у овој категорији добити награду у виду стрипова и пропратног материјала за Међународну стрип конференцију. Награде ће се делити искључиво у недељу 3. јула 2016. године у крагујевачком Дому омладине од 12.00 часова на Међународној стрип конференцији #KragujevacComicCon.

Заинтересовани аутори своје радове могу послати до понедељка 27. јуна 2016. године.

Радове слати у дигиталном формату, у резолуцији од 300 дпи и већој, на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или поштом на адресу Свет стрипа, Бранка Параћа 1а, 34000 Крагујевац. Послати радови се не враћају.

Све о конкурсу, досадашњим награђеним радовима, њиховим ауторма и доделама признања прочитајте на порталу Свет стрипа: svetstripa.org.rs

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.