ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА ДАРКА СТОЈАНОВИЋА

Изложба слика под називом „Одсјаји прошлости”, уметника Дарка Стојановића, посвећена знаним и заборављеним јунацима српске историје, биће отворена 10. октобра у 19 часова у Кући краља Петра у Београду.

Darko-Stojanovic-1

Поједине личности које се могу видети на сликама на изложби су цар Душан, деспот Стефан Лазаревић, челник Ђураш Илијић – родоначелник лозе Црнојевића, Теодора - сестра цара Душана, велики војвода Новак Гребострек и многи други“, каже уметник Дарко Стојановић.

Овај циклус слика, који је посвећен историјским личностима из средњег века, пратиће још два циклуса – следећи ће осликати хајдуке, ускоке и ратове за ослобођење од Турака, а последњи Балканске ратове и Први светски рат.

Darko-Stojanovic-car-Dusan

Дарко Стојановић је рођен 1991. године у Београду. Каже да се од детињства занима за уметност, а читање и цртање је научио уз стрип „Астерикс”. Историја, а поготово историја Србије, његова је занимација и страст. Сликарство и илустрација су му и посао и задовољство, нешто што ради и у слободно време.

Darko-Stojanovic-11

Изложба „Одсјаји прошлости” ће трајати до 17. октобра ове године, а можете је посетити у Кући краља Петра (Васе Пелагића 40).

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.