Школа девете уметности Свет стрипа

Школа девете уметности Свет стрипа, после летњег распуста, наставља са радом у недељу 8. октобра у 11.00ч у просторијама Канцеларије за младе, Саве Ковачевића 5, Крагујевац.

skola stripa kragujevac 2017

Часови су бесплатни а термин сталан: недељом од 11.00 до 13.00ч

Упис полазника се врши:

  • на телефон 062 130 76 85
  • путем е-маил адресе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Број полазника није ограничен.

Основе наставног програма школе су упознавање са свим елементима настајања једног стрипа као што су цртеж, сценарио (драматургија), анатомија, сценографија, кадрирање, монтажа, студија и креирање ликова, костимографија, сторy боард, кроки, илустрација, технике, материјали за рад, као и теорија и историја стрипа.

Циљ је да се полазници оспособе и охрабре да самостално реализују своје идеје у виду стрипа/илустрације/карикатуре. У зависности од могућности полазника, предавач кроз индивидуални рад прати темпо сваког од полазника и подстиче их на што креативније изражавање у раду.

Кроз рад у групи размењују се интересовања и идеја, чиме се подстиче креативно размишљање сваког полазника. Истраживањем стрипа и илустрације развија се знање о овим медијима, облицима креативног изражавања и стварања у њима, стичу се нова и шире већ постојећа знања и могућности из ових области, а упознавањем нових вредности обогаћује се стваралачки сензибилитет сваког од полазника.

Школа стрипа својим програмом даје допринос повећању учешћа младих у креирању и реализацији културних догађаја и утиче на разноврсност оваквих дешавања у граду кроз промоцију употребом нових медија, као и едукација о стрипу као битној грани визуелне уметности.

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.