Први српски стрип који финансира Kickstarter заједница – Lightstep Chronicles

Imagine Incredible, новосадски студио за продукцију и издавање стрипа, успешно је привео крају свој први Kickstarter projekat! У центру њихове победе налази се научно-фантастични стрип Lightstep Chronicles, са којим су први пут изашли у свет пре месец дана. Само 30 дана касније, Lightstep Chronicles је путем Kickstarter платформе премашио задати циљ од $10.000, сакупивши 124% тражених средстава! Успех овог пројекта је још већи ако се узме у обзир да је у питању стрип првенац овог младог и амбициозног студија.

K S Image 4

Lightstep Chronicles је написао и илустровао награђивани домаћи аутор Милош Славковић. Ради се о прелепо осликаној свемирској авантури пуној интергалактичке интриге, свемирских битки и временске дилатације. Kickstarter донатори ће први добити прилику да заплове кроз чудесни свет арт децо свемирске опере у духу Флаш Гордона, и то у друштву младе јунакиње January Lee и мистериозног свемирског гусара Jazzmana.. Поред првих пет епизода стрипа које заједно чине јединствену наративну целину, донаторима је кроз Kickstarter кампању омогућен и приступ роману „Uncommoner's Gene” аутора Ивана Бранковића. Овај роман је такође смештен у Lightstep универзум, пар деценија пре времена January Lee, и пружа детаљнији увид у свет који је Славковић изградио.

K S Image 3

Домаћи стрип који је уграбио пажњу глобалне јавности до сада је био доступан само путем Kickstarter кампање, али Imagine Incredible тим потврђује да ће у скоријој будућности бити доступан и широј публици, прво у дигиталном, а затим и у физичком облику. Уколико нисте обезбедили свој примерак путем Kickstarterа, препоручујемо да пратите Lightstep Chronicles Facebook и Twitter налоге, као и званични сајт, за све будуће информације о доступности стрипа.

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.