Најава

Flower Power Hippie Day

ДОРЋОЛ ПЛАТЗ , Добрачина 59, Београд

Flower Power Hippie Day plakat   WEB

Петак, 15. јуни 2018.

 • од 20 часова: Југослав Влаховић: FLOWER POWER (2. део), изложба (до 30. јуна) и промоција књиге. Изложбу отвара сликар Саша Стојановић.

Музички програм:

 • ПОРОДИЧНА МАНУФАКТУРА ИНТЕГРАЛНОГ ХЛЕБА (Југа-мандолина, Марта-вокал, Тихо-гитара, Марија-вокал, Јакша-укулеле, гитара)
 • РАСТКО ЋИРИЋ

Субота, 16. Јуни 2018. ХИППИЕ ДАY

 • Од 10-19 часова БАШТА БАЗАР – изложба цвећа и рукотворина
 • FLOWER POWER Југослава Влаховића, изложба (2. део, до 30. 6.) и промоција књиге.
 • 17 часова Константин Гросу, карикатуриста: цртање посетилаца.
 • БЕРЗА ПЛОЧА Југовинил
 • 18. часова ТРИБИНА “Психоделија и револуција”. Учествују: Дејан Марковић, Момчило Мома Рајин, Петар Јањатовић и Слободан Лазаревић (Досије Ленон).

Од 19.30 часова музички програм:

 • ПОРОДИЧНА МАНУФАКТУРА ИНТЕГРАЛНОГ ХЛЕБА (Југа, Марта, Тихо, Марија и Јакша)
 • ЉУБА НИНКОВИЋ
 • СТАРИ РОК МАЈСТОРИ (Аца, Дуле, Дади, Ванча, Влада Џет, Сима, Кици...) Хитови ’60.

КОСА, филм Милоша Формана

УЛАЗ СЛОБОДАН!   Инфо: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.       MAKE LOVE NOT WAR!

Промоција књиге „Македонски стрип у издањима новосадског ’Дневника’” у Виници

Друга по реду промоција књиге „Македонски стрип у издањима новосадског 'Дневника'" аутора Александра Стеванова, Дарка Богданова и Саше Гачева одржаће се 12.06.2018. у 20.00 часова у Дому културе „Тошо Арсов" у Виници.

makedonski strip u dnevniku

Издање, како се може претпоставити и из самог наслова, детаљно анализира стрипове које су урадили македонски аутори Љубомир Филиповски и и Ласко Ђуровски за легендарне еx ЈУ едиције „Лунов Магнус Стрип" и „Стрип Забавник" издавача „Дневник" из Новог Сада. У самој књизи су детаљно описане околности у којима су ти стрипови настали, процес рада и сарадња са сценаристом Миодрагом Милановићем, као и траг који су ови стрипови оставили посматрано са данашње перспективе.

Ради остварења тог циља, књига у изобиљу садржи ексклузивне изјаве и цитате, како од стрип аутора, уредника и издавача из тог времена, тако и од актуелних македонских и балканских стрип аутора. Да би слика била потпуна, укључене су и рецензије горе поменутих стрипова, као и визуелни приказ насловних страна, кадрова и цртежа.

Ово издање је посвећено легенди македонског стрипа Љубомиру Филиповском, једном од најбољих и најпродуктивних стрип професионалаца у целој македонској стрип историју. Са друге стране, с обзиром да је ово тек трећа књига посвећена историји македонског стрипа која је издана у Македонији, заиста би требала бити на неки начин мотивација за будућа нова издања посвећена деветој уметности, уметности која је можда најмаргинализованија са историјске и теоријске гледне тачке у Македонији.

Још чланака...

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.