Драгинчић Славко

Славко Драгинчић је рођен у Панчеву 1947. године, али се непосредно након тога сели у Нови Сад. Ту је завршио гимназију и запослио се као новинар у „Привредној ревији“. Кратко време радио је као уредник туристичких публикација у туристичком предузећу „Путник“, да би се од 1976. запослио у новосадској издавачкој кући „Форум“, где обавља уредничке послове, укључујући и култну стрип ревију „Стрипотека“.

Од 1982. године бави се писањем сценарија за стрип. Написао је сценарија за пет епизода серијала „Cat Claw“, које је цртао Бранислав Керац, као и за седамнаест епизода „Тарзана“, кога су цртали Бранислав Керац, Бранко Плавшић и Сибин Славковић.

Поред стрип сценарија бавио се и публицистиком и написао више веома запажених текстова о стрипу. Са Здравком Зупаном 1986. године објављује „Историју југословенског стрипа“. Био је и један од највећих колекционара стрипа у бившој Југославији.

Током 1960-их година успешно се бавио рок музиком, певајући и свирајући гитару у групама Амбасадори и Хоби. Бави се картографијом и филателијом. Ожењен је супругом Викторијом и отац четворо деце.

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.