Велика отворена радионица заједничког цртања стрипа у Полету!

Comic Book Roundtable

Поштоване колеге и пријатељи,

У суботу, 15.9. од 16 до 20ч у Галерији Полет (Цетињска 15) биће одржана велика радионица заједничког цртања стрипа под називом "Comic Book Roundtable". Овим ће започети нова сезона отворених радионица за све љубитеље девете уметности који ће се, кроз колективни рад на стрипу позабавити заједничком темом.

Након јучерашње трибине Пола века од премијере "Загора" на српском језику, овим радионицама наставиће се стрипска недеља у Галерији Полет, а у току је и изложба радова са претходних осам радионица Comic Book Roundtable.

Comic Book Roundtable

Заједничко цртање стрипова настало је са идејом да се сваки рад састоји од табле са 6 квадрата при чему сваки аутор током полусатног рада црта први слободан. Након тога се табле размењују са другим учесницима, уклапајући се са правцем стрипова које су започели други истовремено им дајући свој допринос. Посебну драж даје колективно формирање приче при чему се аутори различитих сегмената не договарају. Сваки цртач је потпуно слободан у креирању свог аутентичног стила и визије, док истовремено његово дело функционише у ширем контексту као део заједничког рада. Како би се ово постигло, потребни су међусобно прихватање, поштовање и толеранција.

Comic Book Roundtable

На досадашњим радионицама, на којима је учествовало око осамдесет младих, могли су да доживе како је бити део целине, да уче једни од других, али и да активирају свој креативни потенцијал и осете подршку заједнице. У жељи да се колективним цртањем стрипова помогне младим ауторима да победе унутрашњу несигурност и страх да то што су нацртали није довољно добро, радионице, такође, има за циљ обезбеђивање платформе за упознавање, дружење и уживање у заједничким интересовањима за цртање и уметност. Свака досадашња радионица пратила је тему која је младе подстицала на размишљање о важним елементима данашњице и заједничког живљења.

Comic Book Roundtableфото: Бранко Топаловић

Радионица се реализује у сарадњи са Удружењем ОКО НАС - Центар за културну акцију, Школом за стрип, илустрације и концепт арт "Ђорђе Лобачев" и Школом "ТехноАрт Београд", а све посетиоце очекују и бесплатни фанзини са одржаних радионица.

Добро дошли!

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.