Lazo foto milos stefanovicСнимио Милош Стефановић 2016.Лазо Средановић је рођен 19. 09. 1939. године у Никшићу. Школу за примењене уметности завршио 1960. године у Херцег Новом. У Београду 1965. дипломирао на Академији за примењену уметност, графички одсек у класи професора Михаила Петрова. Од ране младости показује интересовање за стрип, карикатуру и илустрацију.

Први стрип објавио у својој четрнаестој години у дечијем листу "Пионири". Током студија радио илустрације и карикатуре за "Феријалац", лист Феријалног савеза Југославије. Ту је редовно објављивао каишеве стрипа према сценарију Петра Марша. Илустровао већи број сликовница за децу. Стрип "Дикан" цртао искључиво за „Политикин забавник“.

Данас се бави графичким дизајном и илустровањем уџбеника, часописа и сликовница за децу. Излагао је на многим салонима карикатуре у земљи и иностранству. Добитник је више награда и диплома.

Ради на релацији  Београд и Крашићи код Тивта.

Званични сајт Лазе Средановића rastko.net/dikan/

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.