Завршен фестивал стрипа у црногорској престоници туризма!

„Стриповање” обузело Будване

simon dan stampa 02

Фестивал стрипа насловљен „Стриповање”, одржан је 4. октобра у Будви у Народној библиотеци Будве и Биоскопу Кадмус. Арт директор фестивала био је стрип аутор Симон Вучковић, иначе стални сарадник „Дана”, а званични гости и предавачи фестивала су били стрип аутори Лука Лагатор и Мирко Зулић, још један аутор који сарађује с нашом новином. Они су презентовали свој рад на отварању фестивала.

Осим заинтересованих Будвана, фестивалу су присуствовали и бројни Тивћани, Подгоричани и Которани.

Током фестивала одржана је и радионица, а по њеном завршетку уручена је и награда за најбољи рад на Фестивалу „Стриповање”. Ове године награда је припала Исидори Нововић (15) ученици првог разреда Средње ликовне школе „Петар Лубарда” на Цетињу, а годишњу награду Школе стрипа и илустрације добила је Јулиа Боженкова (13) ученица деветог разреда Друге основне школе у Будви.

Званичним отварањем изложбе Школе стрипа и илустрације Будва завршен је програм у Народној библиотеци, а потом је настављен у Биоскопу „Кадмус” отварањем изложби стрипа Луке Лагатора и Мирка Зулића. Потом је приказан и филм „Бијели очњак”, а овом пројекцијом завршен је фестивал.

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.