Фестивал стрипа у Будви

Званични гости и предавачи фестивала Стриповање су стрип аутори Лука Лагатор и Мирко Зулић који ће се представити у Народној библиотеци Будве 4.октобра у 16 сати. Након тога, у 16.30ч биће реализована једносатна радионица стрипа, а потом ће у 17.30ч са полазницима радионице разговарати поменути предавачи. У 18.15 сати у Народној библиотеци Будве биће отворена изложба радова полазника Школе стрипа и илустрације.

stripovanje 01

Први дио фестивала који се дешава у Народној библиотеци Будве је намијењен младима који желе да уче како се цртају стрипови и праве илустрације.

Други дио програма фестивала Стриповање биће реализован у биоскопу Цадмус цинеплеx гдје ће у 20 сати бити орворене изложбе два предавача - Луке Лагатора и Мирка Зулића, након чега је, од 20 сати и 15 минута планирана пројекција филма Бијели очњак.

Организатор програма и иницијатор Школе стрипа и цртања је Народна библиотека Будве, а овај Фестивал су помогли биоскоп Цадмуx цинеплеx, Удружење стрип аутора Црне Горе и Туристичка организација Општине Будва.

Из ове установе позивају све заинтересоване љубитеље стрипа и умјетности да својим присуством увеличају догађај. Сви програми су бесплатни.

 

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.