Ин мемориам: Слободан Милутиновић - Адреналин (1959-2021)

Slobodan-Milutinovic-03-06-2021Удружење стрипских уметника Србије обавештава јавност, пријатеље и чланове да је наш колега Слободан Милутиновић - Адреналин, преминуо у понедељак 31. маја у 13:00 часова.  

Милутиновић је рођен у Београду 1959. По професији и вокацији био је графичар, дизајнер, стрипар, сценариста и последњих година прозаиста. Завршио је Средњу школу на дизајн у Београду и студирао историју уметности на Филозофском факултету у Београду. Од 1986. објављивао је стрипове у главној алтернативној периодици Србије и Хрватске: Студент, Младост, Патак, Графичка завера...

Излагао је на самосталним и групним изложбама. Био је члан-оснивач Удружења стрипских уметника Србије.

Адреналин је био препознатљив по лиризованом, сведеном изразу, цењеном код познавалаца широм Југославије. Последњих година иницирано је у Удружењу стрипских уметника Србије да се овај опус монографски сабере и протумачи у целини.

Уметник је био у браку са супругом Мајом, а кћер Сенка Милутиновић је истакнути ликовни уметник најмлађе генерације.

Сахрана Слободана Милутиновића - Адреналина ће бити у четвртак, 3. јуна 2021. на гробљу Орловача у Београду у 11:30, са почетком опела у 11 часова.

Галерија радова

  • Званични сајт УСУС: ЛИНК

Референце

  •  Ивков, Слободан. „Истраживања и нови путеви у стрипу" (и кратка ауторова биографија), у: 60 година домаћег стрипа у Србији, Галерија Ликовни сусрет, Суботица, 1995.
  • Адреналин (Слободан Милутиновић): цртежи и илустрације, изложбу отвара Миленко Михајловић, Срећна галерија, Студентски културни центар у Београду, 27. 11. 1998.

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.