Изложба: Дани имагинације - Миливој Костић Коле

Отварање: Субота 17. март, од 18хСтартИт Цент ар • Мирослава Антића 2, Нови Сад

Изложба "Дани имагинације" састоји се од изабраних оригиналних цртежа из два циклуса - "Виглед" и "Приказе"

 kole izlozba 01

Циклус "Виглед"
Полазиште за цртеже је фротаж техника - отисак добијен од природних форми, који се даље, путем асоцијација, уобличава у мотиве на граници фигуративног и апстрактног. Виглед је назив за отвор на таваници пећине кроз коју пролази сноп светлости. Симболично,  представља проток светлости кроз таму.Реакција на отудјеност, самопрогон човека у личну пећину, који се постепено изоловао од свог истинског природног постојања.Цртежи с у праћени QР кодовима, који пружају детаљније информације о изабраном делу и посматрача упућују на њихово даље истраживање.

 kole izlozba 02

Циклус "Приказе"
Постоје најразличитији видови екрана, који обитавају свуда око нас. Савремени човек је постао приказа која лута од екрана до екрана, али остаје заробљена у празнини измедју њих. У простору у коме се меша виртуелно и реално и који посматрача магнетски привлачи ка следећем екрану.
На изложби ће бити представљени цртежи који су настали "негде измедју екрана" - спој класичног цртежа и стриполике форме, на сликарском натрону, у маниру старих мајстора.


Изложба ће бити отворена до 31. марта 2018.

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.