Киша број 10 "Приче о Дилану Догу

kisa br 10

Тридесет година објављивања “Дилана Дога” у Србији… Колико је овај јубилеј важан, видели смо на примеру Стрипотеке и Политикиног забавника, два бастиона стрипа, али у којима се истраживач ноћних мора појавио премијерно тек овим поводом. Весели четвртак нас је обрадовао књигом “Мајке и очеви”… А ево, сада је ту и допринос Света стрипа, у виду такође јубиларног, десетог, тематског броја, насловљеног “Приче о Дилану Догу”.

Овај број ревије Киша садржи низ текстова посвећених културолошком феномену какав је “Дилан Дог”, што је на овим просторима пошло за руком још само “Алану Форду”… Поред афирмисаних стрип-критичара, ту су и анализе, есеји и размишљања љубитеља стрипа који нису познати широј стрипској заједници, али чији је допринос подједнако квалитетан. Да останемо у садржајним оквирима Кише, у погледу презентације радова наших аутора, побринули су се Златибор Станковић и Харис Варајић, с једним кратким стрипом о Дилану, у чијем наслову, игром случаја, фигурише баш “киша”… Као и сјајна Мина Стефановић са својим илустрацијама, поред радова пет аутора, који су резултат конкурса. А насловна страна је дело једног од водећих СБЕ цртача нове генерације, Алесандра Бињаминија!

Свет стрипа се захваљује Министарству културе и информисања Републике Србије и Еверест Медији, стрипарницама и издавачким кућама Весели четвртак, Алан Форд и Дарквуд, свим сарадницима, као и Ђанфилипу Зангли и Серђио Бонели Едиторе.

Киша 10 је била доступна на Сајму књига, и то на штандовима Чудне књижаре, Алана Форда и Даркwоод-а. Након Сајма ћемо ревију дистрибуирати на сва досадашња продајна места. Можете је наручити и преко мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., цена износи 500 РСД + 100 РСД за препоручено слање на територији Србије.

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.