Конкурс за стрип каиш

Марко Стојановић

Поштовани, обраћамо Вам се са позивом да ученици Ваше школе узму учешћа у Трећем конкурсу за стрип каиш Јабланичког округа, организованом у слопу најстаријег и најмасовнијег стрип фестивала на простору бивше СФРЈ, Балканских смотри младих стрип аутора. Балканска смотра младих стрип аутора ове године обележава 17. издање, и у склопу фестивала Лесковачка школа стрипа „Никола Митровић Кокан“ у сарадњи са Синдикатом образовања Јабланичког округа и „Новом нашом речи“расписује Трећи конкурс за Најбољи стрип каиш. Стрип каиш је стрип од два, три или четири кадра који се налазе у истом реду и причају једну причу. Испод прилажемо један пример тога шта стрип каиш јесте и како би приближно требало да изгледа.

Радове треба послати најкасније до 25. маја на адресу: Синдикат образовања Србије – Регионални центар Лесковац, ул. Јанка Веселиновића 2, локал 6, 16000 Лесковац, уз податке о старости учесника, школе из које долази и контакт информацијама ученика. Радове треба слати са са назнаком: „За стрип конкурс“.

Пристигле радове жирираће жири у саставу: Никола Милићевић (новинар Нове наше речи и стрип теоретичар), Марко Стојановић (предавач у Лесковачкој школи стрипа) и Милош Цветковић (предавач у Лесковачкој школи стрипа), и доделиће три награде и то: 1) Награда за узраст до 10 година 2) Награда за узраст од 11 до 15 година 3) Награда за узраст од 16 до 19 година. Поменуте три награде састојаће се у прибору за цртање какав користе професионални стрип цртачи и комплету издања едиције Лесковачки стрип, као и објављивању награђених стрипова у листу „Нова наша реч“. Прибор за цртање обезбеђује Регионални центар Лесковац Синдиката образовања Србије. Сви учесници конкурса добиће захвалнице и (или) каталоге 16. Балканске смотре,а исто важи и за школе из којих су пристигли радови, као и за наставнике-професоре ликовног школа из којих су радови дошли. Најуспелији радови биће изложени на отварању 17. Балканске смотре младих стрипа аутора 26.06.2015. године у 20 часова у Галерији Лесковачког културног центра, на отварању 17. Балканске смотре младих стрип аутора.

Александар Ничић,
председник Синдиката образовања
Јабланичког округа

У Лесковцу, 22.02.2015. године

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.