Адамовић Јана

Јана Адамовић рођена је 18. јануара 1989. године у Београду.
Мастер студије, са стрипом као темом завршног рада, завршила је 2013. године на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку Графике и књиге, у класи проф. Растка Ћирића. Учествовала је на бројим групним изложбама у Србији и иностранству, а имала је и три самосталне изложбе.

Освајала је и награде из области стрипа и карикатуре, од којих су најскорије (2013.) награда за стрип таблу на Балкаској смотри младих стрип аутора XВ у Лесковцу и плакета "Бранко Плавшић" за најбољи кратки стрип у Крагујевцу (коаутор на стрипу Игор Кордеј). Објављивала је кратке стрипове у Хрватској и Великој Британији, а књиге илустровала за неколицину домаћих издавача.

Поред тога што се активно бави стрипом, илустрацијом и дизајном, тренутно завршава студије француског језика на Филолошком факултету у Београду и волонтира у школи стрипа и карикатуре при Дечијем културном центру Београд.

 

Галерија

 

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.